2017. január 13., péntek

MINDENMENTES CSIGABIGA

Se tej, se tojás, se búzaliszt, se cukor. ;-))


All rights reserved (c) 2017.

Hozzávalók:

·         210 g zabliszt
·         4 ek olívaolaj
·         2 ek útifű maghéj
·         2 ek kakaó
·         8 ek eritrit
·         10 g élesztő
·         50 g kókuszzsír
·         180 g víz
·         csipet só
·         2 ek lenmag frissen darálva

Elkészítés:

A lenmagot ledaráljuk és pár evőkanál addig keverjük, amíg zselés állaga lesz. Az élesztőt langyos vízben elkeverjük és félretesszük. A liszthez hozzákeverjük a csipet sót és két evőkanál eritritet. Az élesztős vízhez keverjük az útifű maghéjat és az olívaolajat. A folyékony keveréket a lisztre öntjük, hozzáadjuk a lenmag keveréket és összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk, és 30 percre félretesszük. A kókuszzsírt megolvasztjuk és összekeverjük a kakaóval és hat evőkanál ertitrittel. A tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk, majd megkenjük a kakaóval. Feltekerjük a tésztát. Ugyanezt megismételjük a tészta másik felével is. A rúdból 1 cm-es csigákat vágunk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kicsit hagyjuk kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percen át sütjük. Amennyiben nem elég édes, csurgass kevés mézet a tetejére.


All rights reserved (c) 2017.

Jó étvágyat!


-KockacZukor-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése