2017. január 15., vasárnap

CUKOR - ÉS GLUTÉNMENTES CSOKIS SZELET

Ilyen csokis szeletet életemben először készítettem, és mint mindig a fiúkon teszteltem. Kegyetlenül őszinték, így ha valamire azt mondják, hogy finom, akkor az tényleg ízlik nekik. Ilyen ez a cukormentes süti is. Nem recept alapján készítettem. Elővettem pár hozzávalót, amit otthon találtam, és kevertem, sütöttem. Ez a finom desszert lett a végeredmény.

All rights reserved (c) 2017.

Hozzávalók:

Tésztához:

·         1 nagy bögre zabliszt
·         1 nagy bögre kókuszliszt
·         4 db tojás
·         100 g kókuszzsír
·         4 ek eritrit
·         1 nagy bögre tej (kókusztej)
·         fél bögre víz
·         1 csipet só

Csoki krémhez:

·         1 tábla 80%-os étcsokoládé
·         3-4 ek eritrit
·         200 g dió darálva
·         1 ek vanília aroma
·         1 ek rum aroma
·         1 dl tej

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és egy kivajazott tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

A csokit egy kis lábosban felmelegítjük, és hozzáadjuk a krém további hozzávalóit.

Miután a tészta megsült, a diós, csokis krémet a tetejére kenjük, és a tepsit hűvös helyre tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha a tészta kihűlt, és a csoki a tetején megdermedt, lehet szeletelni, és tálalni.

All rights reserved (c) 2017.


Jó étvágyat!

-KockacZukor-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése