2016. november 13., vasárnap

BABAPISKÓTÁS, CITROMOS HABDESSZERT

Újra olyan édességet készítettem, amiben mindössze annyi a cukor, ami a babpiskótára van hintve gyárilag. A cukrász tejszín cukormentes, az édesítőszer és citrom adja a desszert ízét. Egy egész tepsi készült ebből a mennyiségből.. de olyan finom, hogy két nap alatt biztosan el fog fogyni! ;-) Ne habozz, készítsd el Te is! :D


All rights reserved (c) 2016


Hozzávalók:

·         1 csomag babapiskóta (200 g)
·         2 nagy leveses citrom leve és héja
·         1 db lime héja
·         1 liter Hulala cukormentes tejszín
·         1 doboz (175 g) 20%-os tejföl
·         2,5 ek folyékony édesítőszer (pl. Sucofin)
·         2 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tepsit margarinnal kikenjük. (Azért, hogy könnyebben ki lehessen emelni majd a süteményt.) Két deciliter vízbe két evőkanál citromlevet teszünk, amibe belemártogatjuk a babapiskótát, és sorban betesszük a tepsi aljába.

A doboz tejfölt habverővel összekeverjük az édesítőszerrel és a két citrom kifacsart levével. A Hulalát (és két habfixálót) egy külön tálban felverjük, és azt a tejfölös masszához keverjük. A kemény habot rákenjük a babapiskóta rétegre. Villával mintát rajzolhatunk rá. A citrom és lime héját ráreszeljük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!

-KockacZukor-