2016. július 7., csütörtök

MINDENMENTES SÁRGABARACKOS

A mindenmentes édességek elkészítése során a legnehezebb a cukorpótló (xilit, eritrit) mennyiségét kikísérletezni, megtalálni a megfelelő porciót. A tej helyett a laktózmentes ugyanúgy működik, a búzaliszt helyett a mandulaliszt, zabpehelyliszt, stb. más állagot ad a süteménynek, de ugyanolyan finom. J Szorgalmasan dolgozok a recepteken! ;-)


All rights reserved (c) 2016

Hozzávalók:

·         220 g zabpehely liszt (cerbona)
·         140 g teavaj
·         100 g eritritol
·         120 ml laktózmentes tej
·         fél ek vanília aroma
·         3 db tojás
·         fél citrom leve
·         1 ek sütőpor
·         1 csipet só
·         sárgabarack
·         mandulapehely

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, és hozzáadjuk az eritritet, a tejet és vanília aromát. Hozzákeverjük a tojásokat. Belenyomjuk a fél citrom levét. Az eddigieket összedolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót. Aztán a száraz anyagot a folyékonnyal keverjük össze. Egy vajjal kikent tortaformába beleöntjük a masszát, és a tetejére rakjuk egymás mellé a megmosott, kimagozott és félbe vágott barackokat. Megszórjuk mandulával a tetejét. Az előmelegített sütőben 150-160 fokon, szépen lassan addig sütjük, amíg szúrópróba alapján elkészül.


All rights reserved (c) 2016

Jó étvágyat! ;-)


-KockacZukor-