A
mindenmentes édességek elkészítése során a legnehezebb a cukorpótló (xilit,
eritrit) mennyiségét kikísérletezni, megtalálni a megfelelő porciót. A tej
helyett a laktózmentes ugyanúgy működik, a búzaliszt helyett a mandulaliszt,
zabpehelyliszt, stb. más állagot ad a süteménynek, de ugyanolyan finom. J Szorgalmasan dolgozok
a recepteken! ;-)
All rights reserved (c) 2016
Hozzávalók:
·
220 g zabpehely liszt (cerbona)
·
140 g teavaj
·
100 g eritritol
·
120 ml laktózmentes tej
·
fél ek vanília aroma
·
3 db tojás
·
fél citrom leve
·
1 ek sütőpor
·
1 csipet só
·
sárgabarack
·
mandulapehely
Elkészítés:
A
vajat felolvasztjuk, és hozzáadjuk az eritritet, a tejet és vanília aromát.
Hozzákeverjük a tojásokat. Belenyomjuk a fél citrom levét. Az eddigieket
összedolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót.
Aztán a száraz anyagot a folyékonnyal keverjük össze. Egy vajjal kikent tortaformába
beleöntjük a masszát, és a tetejére rakjuk egymás mellé a megmosott, kimagozott
és félbe vágott barackokat. Megszórjuk mandulával a tetejét. Az előmelegített
sütőben 150-160 fokon, szépen lassan addig sütjük, amíg szúrópróba alapján
elkészül.
All rights reserved (c) 2016
Jó
étvágyat! ;-)
-KockacZukor-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése