2014. március 9., vasárnap

DIÉTA - ÉSZT LAZAC

Nem, nem fogok mindig a telefonommal fotózni, de eredetileg nem készültem megörökíteni az ebédet, így a fényképezőgépemet nem vittem magammal Viki barátnőmhöz. Ennek az egyszerű hal ebédnek azonban olyan finom lett az íze, hogy muszáj megosztanom veletek. 

A receptet az Észtországban élő - észt - párjától kapta Viki. A recept fele a hosszú út során elveszett.. vagy fogalmazzak inkább úgy, hogy egy férfi diktálta.. vagyis hát.. hümm.. a mennyiségek kimaradtak, illetve Vikire lett bízva, hogy az ízlésének megfelelően készítse el. Jó párost alkotnak Viki és Argo, mert a nüansznyi problémát a nő azért megoldotta és csodálatos ebédet készített a részlet információk alapján is.   

A szósz hozzávalói 2 főre:

mustár
majonéz
kapor
citrombors (igen.. van ilyen.. a legtöbb közértben is kapható a fűszeres polcon)
kevés só
vöröshagyma csíkokra vágva
+
lazac

Elkészítés:

A két 150 grammos lazac darabot sóval és kevés citromborssal bedörzsöljük, és a halat jénaiba helyezzük. Körülbelül 5 kanál mustárt 5 kanál majonézzel és ízlés szerint a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymát is. A szószt a halra öntjük és 200 fokon 20-30 percig sütjük.

Héjában sült krumplival, illetve salátával tálaljuk.

Remek kis étel! ;-)

-KcZ-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése