2013. június 1., szombat

CSIRKÉS PAELLA

Viki átugrott hozzám ma, hogy csináljunk valami közös progit. Természetesen a közös programozás egyik része a főzőcske kellett legyen, hiszen nem maradhattunk éhen mielőtt elindulunk. Bár a mai nappal, vagyis június 1-jével eljött a nyár - elméletben - de - a gyakorlatban - a hűvös, borús és esős idő miatt egyáltalán nem bántuk, hogy a négy fal között teszünk-veszünk. Paellát készítettünk, de nem a tenger gyümölcseivel, hanem csirkével. Ketten hamar kész lettünk, és egy pohár bor mellett kellemes kis ebédet varázsoltunk magunknak.


All rights reserved (c) 2013
Hozzávalók:

3 filézett csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 kisebb csomag újhagyma
2 ek. olívaolaj
bors
1 db paradicsom
petrezselyem zöld
2 nagy piros kaliforniai paprika
20 dkg zöldborsó
2 citrom (4-6 cikkre vágva)
2 ek. citromlé
egy késhegynyi sáfrány
1 l zöldségleves (2 leveskocka)
30-40 dkg rizs

Elkészítés:

A csirkemellet apró darabokra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

Közben a rizst elkezdjük főzni. A lébe belerakjuk a két leveskockát.

A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát felkockázzuk. A paprikákat szintén, az újhagymát pedig felkarikázzuk. A hús után visszamaradt olajban a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Jöhet hozzá a fokhagyma, a paprika, valamint az újhagyma, és így sütjük tovább.

Sáfránnyal és petrezselyemzölddel ízesítjük.

A rizsléből pár evőkanállal merjünk át a zöldségekhez, vagy ha itt nincs elég lé, egy kis hozzáadott vízzel forraljuk fel őket.

Ezután adjuk hozzá a csirkemell kockákat, és fedő alatt, közepes hőfokon 20 percig főzzük.

Hozzáadjuk a zöldborsót, a kockázott paradicsomot, a rizst valamint a citromcikkeket, és további 10 percig fedő alatt pároljuk.

Csuuuudafiiinom lett! Igazi nyári frissességet kölcsönzött neki a citrom!

Jó étvágyat!

-KcZ-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése