2012. október 10., szerda

LE PETIT DÉJEUNER ;-)

Három nap múlva már francia felségterületen fogyasztom el a reggelimet! Éljen Provence és a francia riviéra! Éljenek a francia reggelik, kis meleg szendvicseik, a francia sütemények, ételek és italok. Éljenek a francia piacok és galériák! Éljen a francia művészet szeretet!



Annak ellenére, hogy a főzőcske egy mumus az életemben, és a lakóhelyem körüli piacokat nem látogatom, a francia és olasz piacok mégis szívem csücskei. Színesek, illatosak, kellemesen hangosak, a sok játékos, és humoros eladóval, az izgalmas portékával, a fifikás csomagolásokkal. Fotózás szempontjából is kisebb kánaánnak érzem ezeket a helyeket, és keresem az alkalmat, amikor belecsöppenek ebbe a pezsgő kis önálló galaxisba.

Mivel ebben a blogban a kulináriákkal és a főzés "örömeivel" foglalkozom, az elkövetkező időszakban a francia ételek és italok világába vezetlek majd be titeket.. úgy, ahogy én látom.. természetesen.:)

Péntek hajnalban indulok Provence-ba, vagyis ekkor kezdődik majd a petite tournée francaise! :)

See you next time! (Ezt már nem tudom franciául..:)

;-)



1 megjegyzés:

  1. Remélem most is rengeteg fotóval térsz haza! Ha lehet receptet is hozz magaddal, amit persze majd itt megosztasz velünk. :-)

    VálaszTörlés