2012. október 26., péntek

ÉTLAP FRANCIA MÓDRA

Az úgy volt, hogy megéheztünk Marseilles-ben. A kikötő mellett kerestünk egy olyan kajáldát, ami nem hambi-árulda, de nem is drága étterem. Benyitottunk hát az első szimpatikus kocsmának kinéző, de sültektől illatozó kis helyre. Olyan szépet láttunk az elsőként megpillantott bácsi tányérján, hogy nem akartunk már tovább menni. 

A pult mögött álló pasas amolyan Taxi-című-film-főszereplője-féle :) figura volt, aki éppen egy 3-4 éves kis szöszke lányt tartott a kezében. Odasétált hozzánk, és miután kértük az étlapot, ő kiment a kirakatba, behozta onnan a két hatalmas krétával telefirkált táblát, rátette ezeket az előttünk lévő székekre, és közölte, hogy voilá, ez az étlap. :)



A főételek megérkezése előtti rágcsa egy hatalmas tál olívabogyó volt, és az egy pohár bor helyett egy kancsónyit kaptam.. Ha az olívához még baguette-t is ettem volna, akkor már ennyivel is beértem volna. 





De megérte várni, mert ilyen szépségeket ettünk:





Igazán jól esett nekünk ez a házias fílingű vendégszeretet, legszívesebben megpaskoltuk volna a pasi hátát, amikor elbúcsúztunk. 

Örök emlék marad. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése